Organizarea dulapului din bucătărie – Sfaturi și idei utile
07 oct, 2022
Organizarea dulapului din bucătărie – Sfaturi și idei utile

Dulapurile din bucătărie sunt piese de mobilier de dimensiuni considerabile – însă, spațiul din interior poate părea uneori insuficient dacă obiectele nu sunt organizate corect. De aceea, este important să pui în practică o serie de tehnici utile pentru a-ți organiza dulapurile. Citește sfaturile de mai jos și cu siguranță vei reuși să aranjezi totul într-o manieră optimă.

Cuprins:

1. Ce tip de dulap ai în bucătărie – Modalități de organizare, în funcție de design

2. Idei de organizare – Accesorii utile pentru dulapuri de bucătărie

1.  Ce tip de dulap ai în bucătărie – Modalități de organizare, în funcție de design

Dacă îți dorești să ai o bucătărie ordonată, trebuie să ții cont, în primul rând, de designul dulapurilor tale. Acest aspect este foarte important, deoarece soluțiile de organizare trebuie adaptate la specificul mobilierului. În primul rând, este recomandat să împarți pe categorii toate dulapurile pe care le ai, astfel: dulapuri adânci/înguste/înalte, dulapuri cu rafturi multiple/puține, dulapuri cu sertare.

Pentru a putea compartimenta dulapurile mari într-un mod eficient, poți folosi coloane și coșuri. Astfel, vei putea să îți aranjezi toate lucrurile într-o manieră optimă. Designul de bază al dulapurilor pe care le ai trebuie luat în calcul ca atare, însă spațiul din interior poate fi personalizat cu ajutorul unor diverse accesorii pentru bucătărie, care au atât un rol funcțional, cât și un rol estetic.

Într-o bucătărie, sunt foarte folositoare organizatoarele de sertar cu suporturi pentru farfurii sau separatoare transversale, pentru a avea un acces mai facil la toate obiectele din dulapuri. Astfel de accesorii pot fi folosite și pentru depozitarea tuturor ustensilelor și obiectelor pentru gătit. Dulapurile înguste sunt perfecte pentru lucruri precum: cutii cu cereale sau cu paste, cafea, ceaiuri, etc. Dulapurile înalte pot fi compartimentate folosind cutii sau alte accesorii utile pentru organizare.

2.  Idei de organizare – Accesorii utile pentru dulapuri de bucătărie

Este bine să-ți îndrepți atenția către accesoriile care te pot ajuta concret în procesul de organizare. De pildă, poți opta pentru scurgătoare pentru vase, care pot fi integrate în interiorul unui dulap, astfel încât vasele să poată fi puse la uscat într-un loc special dedicat acestui scop. Coloanele glisante sunt unele dintre cele mai populare variante de depozitare, deoarece reprezintă o opțiune perfectă pentru a ordona lucruri diverse necesare în bucătărie (recipiente, condimente, borcane etc.).

Nu uita că vesela reprezintă o categorie principală atunci când vine vorba despre obiectele existente într-o bucătărie. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că aceasta este bine organizată în interiorul dulapurilor. Poți alege un suport pentru farfurii sau chiar un suport special creat pentru tacâmuri, dar și un suport potrivit pentru depozitarea condimentelor.

Însă, pentru a amenaja spațiul exact așa cum îți dorești, trebuie să acorzi o atenție deosebită anumitor detalii utile. În primul rând, ia în considerare faptul că obiectele cele mai importante trebuie amplasate în față, pentru a putea avea acces la ele ori de câte ori este nevoie. Produsele utilizate des trebuie așezate în proximitatea locului în care îți desfășori activitatea în bucătărie (blatul de bucătărie, insula de gătit etc.). Orientează-te către dulapurile care se află la nivelul ochilor tăi, astfel încât să le poți deschide ușor, fără prea mult efort.

În concluzie, dulapurile din bucătărie necesită o organizare eficientă și bine pusă la punct. Nu este dificil de realizat acest proces dacă ții cont de câteva sfaturi folositoare, pe care să le pui în practică. Dacă vei selecta accesorii și produse de calitate, care să aducă un plus de organizare în bucătăria ta, sigur vei ajunge la rezultatul mult dorit!

Sursă foto: pixabay.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit