Organizatoarele de sertare: secretul unui ambient relaxant
20 mai, 2022
Organizatoarele de sertare: secretul unui ambient relaxant

Ambientul unei bucătării nu se rezumă doar la mobilier elegant, hotă modernă și electrocasnice inteligente. Acestea cer cele mai mari investiții și reprezintă un procent din ceea ce definește un design corespunzător. Însă ceea ce o întregește este organizarea spațiului într-un mod cât mai eficient.

Dincolo de estetica plăcută pe care vrei să o aibă bucătăria ta, aici e spațiul în care gătești, astfel că, organizarea instrumentelor de muncă trebuie să fie cât mai bună pentru că este foarte obositor să cauți minute în șir obiectele de care ai nevoie. O bucătărie completă are nevoie de organizare și depozitare potrivite nevoilor tale. 

Cuprins

1. Organizatoarele de sertare – cum ne simplifică viața în bucătărie

2. Organizatoarele de sertare – alte scopuri practice ale acestora

1. Organizatoarele de sertare – cum ne simplifică viața în bucătărie

Dacă nu ar exista tăvi sau sertare pentru organizarea tacâmurilor, toate ustensilele de bucătărie ar fi rătăcite prin dulapuri. În funcție de rolul pentru care au fost concepute, tacâmurile se diferențiază unele de altele prin formă sau volum.

Întrebarea care se pune este următoarea: cum le aranjăm cât mai eficient, astfel încât să le găsim de îndată ce avem nevoie de ele?

În primul rând, sertarele de bucătărie trebuie folosite la capacitatea lor maximă. Pentru organizarea elegantă pe categorii a tacâmurilor trebuie folosit un sertar corespunzător. În al doilea rând, este necesar să fie făcute măsurători, în special asupra lățimii. Adâncimea despărțitoarelor de tacâmuri este, de obicei, una standard – 50 cm. Există tăvițe ajustabile pentru depozitarea instrumentelor de bucătărie. Cele care dispun de o lățime mai mare au o margine din care se pot reduce 8 cm în total.

Suporturile sau sertarele pentru tacâmuri sunt realizate din materiale rezistente la zgârieturi, șocuri, mișcări bruște, cum ar fi pal melaminat și MDF. În plus, permit curățarea și întreținerea într-un mod simplu, cu ajutorul unei lavete și a soluției de curățare. Dacă dimensiunea sertarului de tacâmuri și cele ale tăviței corespund, atunci prima garantează stabilitate atunci când tăvița este plasată în sertar. 

Suporturi alternative pentru depozitarea instrumentelor de bucătărie sunt cele fabricate din bambus. Însă, acestea vin la pachet cu câteva minusuri: tăvile din bambus au pereții mai groși, dimensiuni standard și nu permit reglarea la mărimea dorită. 

2. Organizatoarele de sertare – alte scopuri practice ale acestora

De-a lungul timpului, ne obișnuim să colecționam poate involuntar o mulțime de instrumente de lucru – de la tacâmuri, accesorii de machiaj, decorațiuni etc. Multe își pierd utilitatea odată ce nevoile noastre se schimbă. Astfel, ce era indispensabil pentru rutina noastră cândva, acum devine ceva inutil, dificil de depozitat sau de găsit.

Un pas practic pentru a depăși această situație constă în compartimentarea sertarelor, atât din bucătărie, cât și în celelalte încăperi. Stabilește care e rutina ta personală, stilul de viață și apreciază dacă obiectele de care te lovești zilnic sunt utile sau trebuie să le elimini. De exemplu, dacă ai o familie numeroasă și obișnuiți să mâncați împreună, atunci așază tacâmurile în sertarul superior de sub blat și folosește organizatoarele pentru sertare potrivite lățimii sertarelor tale.

Deși acestea sunt articole pentru bucătărie, există numeroase alte modalități în care poate fi utilizat un organizator pentru tacâmuri. Dacă ai copii mici care adoră să deseneze sau care merg la școală, atunci un astfel de produs poate servi drept suport pentru instrumente de scris. Le poți sorta în funcție de utilitate, formă sau culori. Altă variantă e aceea de a-ți aranja cablurile de încărcare sau obiectele de birou – agrafe, ace, clame etc. Mai mult, organizatorul pentru tacâmuri se poate transforma dacă dorești un suport practic pentru ustensilele de make-up. Lățimea sertarelor face posibilă așezarea tuturor produselor de beauty, de la creioane de ochi și rimel, până la rujuri sau pensule.

Organizatoarele sau sertarele de tacâmuri sunt cele mai utile accesorii pentru bucătărie, dar și pentru alte încăperi și ascund o mulțime de avantaje. Compartimentele lor permit plasarea tacâmurilor și nu numai, la locul potrivit, în funcție de categorii sau cât de des le folosești. Mai mult, organizatoarele de tacâmuri pot fi mutate simplu oriunde ai nevoie ca obiectele să-ți fie la îndemână.

Sursa foto: Shutterstock.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit