Mecanismele pentru canapele extensibile și ce trebuie să știi despre tipul de canapea pe care îl alegi
07 oct, 2022
Mecanismele pentru canapele extensibile și ce trebuie să știi despre tipul de canapea pe care îl alegi

În orice living modern punctele centrale al designului de interior sunt mobilierul și mai ales canapeaua, iar de multe ori aceasta este extensibilă. Fiind unul dintre cele mai populare articole din categoria mobilierului multifuncționar, canapeaua extensibilă îți poate face viața mai ușoară. Îmsă este important să alegi o canapea de bună calitate pentru a putea beneficia de ea pentru o perioadă îndelungată de timp.

Dacă ești în căutarea unei canapele extensibile sau dacă vrei să o repari pe cea pe care o ai deja, vei găsi în acest articol câteva informații foarte utile. Vei putea citi despre tipurile de mecanisme folosite la canapelele extensibile, care sunt caracteristicile acestora precum și alte informații pe care ai nevoie să le știi atunci când iei în calcul achiziționarea unei canapele de acest tip.

Cuprins:

1. Informații utile despre mecanismele canapelelor extensibile

2. Tipuri de mecanisme pentru canapele

1. Informații utile despre mecanismele canapelelor extensibile

mecanism canapea extensibila

Dacă achiziționezi o canapea extensibilă de proastă calitate, sunt toate premisele ca salteaua să se lase după câțiva ani. Din cauza faptului că mecanismul care deschide canapeaua se slăbește și începe să se uzeze, acest lucru face deschiderea mai dificilă. Tocmai de aceea, este nevoie să fii atent la aceste detalii foarte importante atunci când cumperi o canapea extensibilă.

Chiar dacă, într-o primă fază, te poate interesa mai degrabă felul în care aceasta se integrează în locuința ta, alături de celelalte piese de mobilier, este important să ții cont de mai multe aspecte. Dacă vrei să cumperi o canapea extensibilă pentru sufragerie, trebuie să te interesezi ce mecanisme de extensie are și care ar fi mai potrivit atât pentru spațiul tău și pentru felul în care vrei să o utilizezi, cât și pentru funcționalitatea sa cât mai îndelungată.

Pentru a alege o canapea extensibilă bună trebuie să ții cont, pe lângă design și aspect, de mecanismul de deschidere, modul în care este configurat cadrul, precum și de materialele folosite.

2. Tipuri de mecanisme pentru canapele

Există trei mecanisme de deschidere de bază pentru o canapea extensibilă. Acestea sunt mecanismul standard de deschidere, mecanismul cu deschidere ușoară și cele de tip click-clack.

- O canapea extensibilă clasică este cel mai comun model, fiind considerat standard datorită simplității prin care se poate configura și depozita. Practic, tot ce trebuie să faci este să tragi cadrul saltelei și se va deschide patul, salteaua fiind pliată în trei părți. Aceasta are un mecanism dublu atașat la un cadru metalic tubular, ceea ce înseamnă că ambele sunt suficient de puternice pentru a rezista la o utilizare frecventă.

- Canapeaua extensibilă cu mecanism de tip carte are un cadru de saltea ușor deschis, fiind eficiente și ușor de utilizat. Avantajul major al acestui mecanism este faptul că nu trebuie să îndepărtezi pernele, ci doar să o transformi în poziția de dormit prin înclinarea spătarului canapelei.

- O canapea cu un mecanism de tip click clack este accesibilă deoarece funcționează aproape la fel ca cea cu mecanism de tip carte. În plus față de sistemul acesteia, aceasta are și funcția de a fixa spatele, precum și capacitatea de a-l instala în mai multe poziții. Astfel, vei putea alege exact unghiul de înclinare pe care îl preferi.  

Dacă ai deja o canapea extensibilă iar mecanismul acesteia este deteriorat, poți să înlocuiești cu accesoriul de tapițerie potrivit, să poți folosi în continuarea canapeaua și să te bucuri de beneficiile unei astfel de piese de mobilier.

Sursa foto: Unsplash.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit