Amenajare living cu bucătărie open space – Idei practice și moderne
14 feb, 2024
Amenajare living cu bucătărie open space – Idei practice și moderne

Livingul cu bucătărie open space a devenit o variantă tot mai dorită de către cei care își renovează sau amenajează casa. Această abordare este una modernă și poate fi avantajoasă din foarte multe puncte de vedere. Dacă îți dorești un astfel de spațiu, trebuie să fii foarte bine informat și organizat cu privire la întreg procesul. Amenajarea unui living cu bucătărie open space nu este o misiune ușoară și necesită multă atenție centrată în special pe detalii. În plus, dacă ești pasionat de gastronomie și vrei să îmbini utilul cu plăcutul, acest mod de utilizare al spațiului din locuință este pentru tine.

Citește mai departe și descoperă cum să-ți amenajezi livingul cu bucătărie open space, astfel încât să te poți bucura la maximum de întreg spațiul, ce greșeli să eviți și care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de spațiu.

Cuprins

1. Cum să amenajezi un living cu bucătărie open space - idei de pus în practică pentru apartament sau casă

2. Tipurile de bucătării open space pe care le poți amenaja

3. Stilul de amenajare pentru sufrageria cu bucătărie open space

4. Greșeli pe care să le eviți în amenajarea livingului cu bucătărie open space

5. Care sunt avantajele și dezavantajele amenajării unei bucătării open space

 

1. Cum să amenajezi un living cu bucătărie open space - idei de pus în practică pentru apartament sau casă 

Primul lucru căruia trebuie să-i acorzi atenție atunci când vrei să amenajezi un living cu bucătărie open space este spațiul. O astfel de amenajare depinde foarte mult de suprafața pe care o ai la dispoziție. Astfel, pentru început, trebuie să știi că această misiune capătă alte valențe când vine vorba despre un apartament sau o casă.

amenajare living cu bucatarie

În cazul în care ai un apartament și nu o casă, acesta cu siguranță are dimensiuni mai mici. Optarea pentru un living cu bucătărie open space poate să contribuie mult la maximizarea spațiului, dacă amenajarea este efectuată corespunzător. Dacă ai grijă ca toate elementele din încăpere să fie în armonie, vei crea un spațiu ideal atât pentru gătit, servirea meselor și pentru primirea musafirilor. Pentru început, trebuie să studiezi bine spațiul și să ceri și părerea unui specialist, dacă te confrunți cu prea multe gânduri și idei. Într-un apartament, o abordare creativă și ingenioasă va fi mereu cheia succesului. O variantă recomandată în astfel de cazuri ar fi bucătăria open space pe perete.

amenajare living

Atunci când discutăm despre o casă și avem la dispoziție o suprafață mult mai mare pentru living și bucătărie, putem să ajustăm totul în funcție de preferințele personale. În plus, orice modificare este mai ușor de efectuat într-o casă decât într-un apartament. Dacă ai o locuință încăpătoare, încearcă să îți faci un plan și să alegi tipul de bucătărie care s-ar încadra cel mai bine în peisaj. Rămâi centrat pe faptul că totul trebuie să-ți faciliteze accesul și să ofere o perspectivă mult mai bună întregii încăperi. O bucătărie cu insulă ar fi ideală într-un astfel de spațiu datorită facilităților pe care le prezintă.

bucatarie open space moderna

Este important să păstrezi echilibrul între zona bucătăriei și zona de living. Deși spațiul se prezintă ca fiind open space, este indicat să faci o delimitare concretă între cele două. Conform specialiștilor în design interior, o astfel de delimitare poate fi realizată cu ajutorul unei insule sau peninsule atunci când dispui de spațiu. În cazul locuințelor mai mici însă, delimitarea poate fi făcută cu ajutorul unor covorașe, a unui perete decorativ sau a unui element de mobilier, precum o canapea.

 

2. Tipurile de bucătării open space pe care le poți amenaja 

Atunci când vrei să amenajezi o bucătărie open space, trebuie să fii informat asupra variantelor pe care le ai la dispoziție. Tipul de bucătărie se alege în funcție de mai mulți factori, în majoritatea cazurilor, însă dacă îți dorești ceva anume, cu siguranță se poate ajusta conform preferințelor. Printre cele mai des întâlnite tipuri de bucătării open space se numără:

Bucătăria open space cu insulă

Această variantă este preferată și adoptată de către foarte multe persoane. Totuși, dacă nu dispui de foarte mult spațiu, nu este cea mai recomandată. Cel mai bine se potrivește în casele spațioase, unde există destul loc pentru a nu aglomera spațiul.

Bucătăria tip open space cu insulă se caracterizează în principal prin o suprafață extinsă pentru desfășurarea activităților gastronomice. În funcție de cum este proiectată, aceasta poate include o mulțime de spații de depozitare care să te ajute să menții lucrurile la locul lor și bucătăria curată. Blatul de bucătărie ales trebuie să fie de calitate în cazul în care îți dorești să te bucuri de el o perioadă lungă de timp, fără să ai parte de situații neplăcute. 

Insula se amplasează în fața peretelui cu mobila de bucătărie la o distanță care să permită cu ușurință mișcarea. Poți opta pentru fixarea chiuvetei fie la perete, fie pe insulă, ținând cont de cât de practic ar fi. Un alt aspect la care trebuie să fii atent dacă optezi pentru acest tip de bucătărie este înălțimea insulei. Dacă aceasta este destul de spațioasă, poate servi fără probleme drept masă de dining.

amenjarea bucatarieiopen space

mobila living si bucatarie open space

Bucătăria open space pe perete

O astfel de bucătărie este cel mai des întâlnită în apartamente și locuințe cu un spațiu redus. În funcție de spațiul disponibil, aceasta se poate monta fie pe un perete, fie pe doi. Atunci când vrei să implementezi un astfel de mobilier de perete, este important să ai grijă la materiale. Blatul ales trebuie fixat și izolat astfel încât să nu permită scurgerea diverselor ingrediente folosite în timpul gătitului pe perete. Nu îți dorești ca acesta să se deterioreze și să cauzeze și alte probleme, cum ar fi apariția igrasiei. Mobilierul trebuie poziționat sub și deasupra blatului, în așa fel încât să poți încorpora și electrocasnicele și să ai loc pentru depozitarea tuturor lucrurilor.

amenajare spatiu open space

Dacă livingul nu este nici el foarte mare, este necesar să asiguri suficient spațiu de trecere între canapea și zona bucătăriei. De asemenea, masa și scaunele ar fi indicat să rămână cât mai aproape de peretele cu mobila. În cazul în care te extinzi pe doi pereți, ai grijă să delimitezi echilibrat și practic bucătăria de living.

amenajarea casei

amenajarea liningului

bucataria open space amenajare

bucatarie deschisa

Bucătărie open space G

Un spațiu amenajat pentru bucătărie în formă de G se caracterizează prin dispunerea a trei corpuri pe 4 părți din perete. Un astfel de spațiu poate să fie destul de compact, dar să reprezinte exact ceea ce ai nevoie. Este soluția ideală pentru a avea destul spațiu la dispoziție pentru a găti și depozita lucruri esențiale, care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie.

amenjare living open space

 

3. Stilul de amenajare pentru sufrageria cu bucătărie open space 

Un aspect extrem de important îl reprezintă stilul de amenajare. Dacă îți dorești să te îndrepți spre un living și o bucătărie modernă, atunci trebuie să ții cont de mai mulți factori. Astfel, este necesar să ții cont de următoarele detalii:

Materiale

În primul rând, cercetează foarte bine situația și vezi care sunt cele mai recomandate materiale pentru o bucătărie open space, dar și pentru livingul care intră în contact direct cu aceasta. Ia în considerare că în bucătărie se produc diverse procese, care, în timp, vor influența lucrurile din jur. Alege să lucrezi doar cu materiale de calitate, care să-ți asigure protecția întregii încăperi odată cu trecerea timpului. De asemenea, dacă știi că petreci mult timp în bucătărie, ai grijă să dispui de elemente care să te ajute să scapi de aburi și de mirosuri.

Mobilier

În ceea ce privește mobilierul, acesta trebuie ales cu mare grijă. Pentru că livingul este cu bucătărie open space, este necesar să fii atent la dimensiunile mobilierul, la materialele din care este confecționat, la funcționalități și la paleta de culori. Deși poate părea o misiune dificilă să integrezi și armonizezi perfect livingul cu bucătăria, cu puțin efort vei reuși să ai parte de rezultatul mult dorit. Dat fiind că stilul modern permite prezența versatilității, sunt multe direcții în care te poți îndrepta. Așadar, încearcă să te inspiri și să ții cont de dorințele tale. Toate elementele de mobilier trebuie să se îmbine pentru a crea o atmosfera plăcută și relaxantă, unde să îți poți petrece timpul cu cei dragi.

bucatarie moderna

bucatarie open space

bucatarie si living

Pentru un living cu bucătărie open space, ai nevoie de aceleași piese ca și în cazul unui living obișnuit. Deci canapeaua este principalul element de mobilier care nu poate să lipsească. În cadru pot fi poziționate diverse etajare, dulapuri, televizor, covorașe, draperii, perdele și decorațiuni.

În ceea ce privește bucătăria open space, ai nevoie de un set de dulapuri de perete. Acestea trebuie să se potrivească la fix în spațiul disponibil. Mai ai nevoie de un blat, chiuvetă, masă și scaune. De asemenea, nu uita de electrocasnicele esențiale și încearcă pe cât de mult posibil să le încadrezi în mobila de la bucătărie. În acest fel, te vei bucura de spațiu într-un mod practic și eficient.

living modern

mobila bucatarie open space

mobila bucatarie

living

Culori

Paleta cromatică este și ea la fel de importantă. Încearcă să mergi atât pe culori închise, cât și pe culori deschise. Încearcă să alegi câteva nuanțe care să se potrivească între ele și care să aibă un efect de contrast armonios. Poți opta pentru pereți albi sau în nuanțe neutre, însă trebuie să utilizezi și culori care să distragă atenția de la anumite aspecte și să pună în valoare spațiul în ochii privitorului. Astfel, mobilierul și toate celelalte lucruri care fac parte din decor trebuie alese în funcție de paleta cromatică pe care ți-o dorești.

Urmând caracteristicile arhitecturale ale stilului modern, cu siguranță vei ajunge la rezultatul care să-i impresioneze pe toți cei care trec pragul casei tale.

bucatarie

cum sa amenajezi liningul cu bucatarie open space

decorare linvig

decorarea livingului

bucatarie cu living

idei amenajare living

idei de amenajare living cu bucatarie open space

 

4. Greșeli pe care să le eviți în amenajarea livingului cu bucătărie open space 

Există câteva greșeli care se fac frecvent atunci când se amenajează un spațiu amplu ca acesta. Pentru a evita cât mai multe obstacole care pot apărea în timpul desfășurării procesului, ține cont de următoarele:

  • Lipsa unui plan – Să te apuci de o amenajare atât de complexă fără un plan bine pus la punct nu este o idee deloc bună, așadar, mai întâi conturează o schiță cu toți pașii care trebuie urmați în urma unei documentări profunde.
  • Stabilirea bugetului – Nu ezita să stabilești un buget de la bun început deoarece în acest mod îți va fi mult mai ușor să gestionezi întreaga operațiune.
  • Documentarea – Interesează-te asupra subiectului cu adevărat și cere sfaturi de la persoane care au cunoștințe și experiență în domeniul designului interior, în cazul în care nu vrei să colaborezi cu unul pe durata întregului proces.

 

5. Care sunt avantajele și dezavantajele amenajării unei bucătării open space

Ca orice mod de amenajare, livingul cu bucătărie open space prezintă o serie de avantaje și dezavantaje. În cazul acestei amenajări, te vei bucura de mai multe aspecte pozitive, precum:

  • Impresia de spațialitate – Chiar dacă spațiul nu se mărește, lipsa pereților dintre bucătărie și living contribuie la amplificarea impresiei de spațialitate și creează senzația că te afli într-un spațiu extins.
  • Socializarea facilă cu musafirii și familia – Acesta este un avantaj important deoarece astfel te poți apropia mai mult de familie, prieteni și musafiri, ba chiar îi poți implica cu ușurință și pe ei în procesul gastronomic.
  • Fluidizarea traficului – Atunci când ai un astfel de spațiu, nu mai ai nevoie să deschizi uși și să cari lucruri dintr-o cameră în alta, trecerea din bucătăria open space făcându-se extrem de simplu.

idei living cu bucatarie open space

inspiratie amenajare living

living cu bucatarie inclusa

living cu bucatarie

living idei amenajare

Printre dezavantaje se numără faptul că gătitul include mirosuri și dezordine în bucătărie, iar spațiul fiind deschis, nu prea există intimitate. Este nevoie să asiguri aerisirea corespunzătoare de fiecare dată când gătești un preparat care nu miroase tocmai plăcut. De asemenea, dacă ai musafiri, trebuie să lucrezi cât mai ordonat și să menții bucătăria curată, pentru a nu te simți jenant din cauza situației create în urma activității gastronomice.

living si bucatarie open space

În concluzie, amenajarea unui living cu bucătărie open space necesită timp și atenție, dar dacă te organizezi exemplar și ții cont de aspectele amintite mai sus, te vei putea bucura alături de cei dragi de un spațiu senzațional, modern și practic.

Sursa foto: Pexels.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit