Sisteme de prindere pentru dulapuri suspendate: asigurarea unui montaj sigur
07 feb, 2022
Sisteme de prindere pentru dulapuri suspendate: asigurarea unui montaj sigur

În orice fel de locuință, indiferent că este vorba de un apartament sau de o casă, vei avea nevoie de dulapuri. Acestea pot fi instalate în orice cameră, de la dormitoare până la baie sau bucătărie, deoarece au un rol esențial în a te ajuta să depozitezi obiectele de care ai nevoie într-un mod organizat și ușor accesibil.

Există mai multe tipuri de dulapuri cu diferite dimensiuni. Printre cele mai populare sunt dulapurile suspendate, deoarece te ajută să economisești mult spațiu, mai ales dacă sunt montate în camere în care ai nevoie să te deplasezi des, cum ar fi sufrageria sau bucătăria.

Asigurarea unui sistem de prindere cu accesorii piese de mobilier pentru dulapurile suspendate este esențială. Acestea trebuie să fie montate astfel încât să se mențină într-o poziție fixă pentru mult timp. În plus, ține cont de faptul că în dulapurile suspendate vei depozita diferite accesorii sau echipamente care au o greutate semnificativă, aceasta adăugându-se la sarcina pe care trebuie să o suporte dulapul. Prin urmare, un sistem de prindere pentru corpuri suspendate trebuie să fie puternic și montat corespunzător.

Cuprins

  1. Cele mai sigure sisteme de prindere pentru dulapuri suspendate

1.1         Sisteme de prindere cu dibluri

1.2         Sisteme de prindere cu șină metalică

  1. Ce trebuie să faci pentru a asigura cele mai rezistente sisteme de prindere pentru dulapuri suspendate?

2.1         Alege un sistem potrivit peretelui

2.2         Ține cont de materialul din care este făcut dulapul

2.3         Nu monta dulapurile prea aproape de tavan

2.4         Nu monta dulapurile deasupra aragazului

 

1. Cele mai sigure sisteme de prindere pentru dulapuri suspendate

Pentru prinderea unor corpuri suspendate într-un mod cât mai sigur, nu ai nevoie doar de scule și accesorii de calitate. Trebuie să folosești și sisteme de prindere care pot susține sarcina acelor corpuri, alături de tot ceea ce urmează să depozitezi în ele.

1.1 Sistem de prindere cu dibluri

Sistemul de prindere cu dibluri este foarte popular și sigur. În același timp, este și ușor de folosit. Practic, corpul este prins direct în perete cu ajutorul diblurilor. Totuși, este important să te asiguri că folosești destule dibluri, dar și că acestea sunt suficient de puternice pentru a susține corpul suspendat.

1.2 Sisteme de prindere cu șină metalică

O altă variantă foarte des utilizată pentru prinderea corpurilor suspendate presupune utilizarea de sisteme de prindere cu șină metalică. În acest caz, este vorba de utilizarea unor șine metalice care fac legătura între perete și dulapuri. În plus, alegerea acestor șine trebuie făcută în funcție de lungimea și lățimea dulapului.

2. Ce trebuie să faci pentru a asigura cele mai rezistente sisteme de prindere pentru dulapuri suspendate?

Siguranța este primordială atunci când montezi corpuri suspendate. De aceea, este important să ții cont de câteva aspecte și sfaturi, astfel încât dulapul să nu cedeze în timp, provocând pagube semnificative.

2.1 Alege un sistem potrivit peretelui

Ține cont de peretele pe care faci montajul. Astfel, în cazul unor pereți din beton care sunt duri și greu de pătruns, vei avea nevoie de sisteme din materiale la fel de dure și, mai ales, ai nevoie de șuruburi care pot pătrunde în beton. În schimb, pentru pereți din rigips, alege materiale mai ușoare care nu afectează peretele.

2.2 Ține cont de materialul din care este făcut dulapul

La fel ca în cazul peretelui, și pentru dulapul în sine trebuie să ții cont de materialul din care este făcut. Acesta va avea o anumită greutate la care se adaugă și greutatea elementelor care se vor depozita în dulap. Astfel, dulapul trebuie să se poată susține pe șine alături de elementele depozitate, iar sistemele de prindere trebuie să corespundă acestora.

2.3 Nu monta dulapurile prea aproape de tavan

Montarea aproape de tavan nu este doar inconfortabilă, ci poate duce și la apariția mucegaiului. Lasă un anumit spațiu, astfel încât să eviți aceste probleme.

2.4 Nu monta dulapurile deasupra aragazului

Niciodată să nu montezi piese de mobilier deasupra aragazului decât dacă asiguri o metodă de protecție față de căldura emanată.

 

Pentru a pune la punct un sistem de prindere sigur, asigură-te că folosești piese de calitate, astfel încât să reziste în timp.

 

sursa foto: envato.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit