Depozitarea hainelor: Idei practice pentru dressing
23 sep, 2022
Depozitarea hainelor: Idei practice pentru dressing

Un nou sezon, o altă garderobă, schimbări în dressing, reconfigurare, dar ce se întâmplă cu spațiile de depozitare? Noile haine îți animă starea de spirit, dar spațiile încărcate, dulapurile care explodează și îți fac articolele căutate să dispară în cele mai nepotrivite momente îți pot epuiza energia. Organizarea sau regândirea spațiilor de depozitare reprezintă un bun prilej de a apăsa butonul reset și de a-ți regândi garderoba.

Cuprins

1. Depozitarea hainelor: organizarea cromatică și alte soluții care îți economisesc timpul și îți antrenează simțul estetic

2. Idei pentru depozitarea hainelor: organizarea se îmbină cu estetica

3. Soluții pentru depozitarea hainelor adaptate spațiilor mici

4. Sisteme pentru depozitarea genților și pantofilor

5. Soluții pentru depozitarea jucăriilor

1. Depozitarea hainelor: organizarea cromatică și alte soluții care îți economisesc timpul și îți antrenează simțul estetic

În organizarea garderobei nu contează atât de mult dimensiunea spațiului, ci trucurile prin care eficientizezi zona de depozitare. Într-un dressing clasic, în mansardă, în debara sau chiar în dormitor, în orice încăpere poți crea mai mult loc cu soluțiile inteligente de depozitare, iar cadrele și construcțiile înalte, alături de rafturile suspendate, accesoriile de dressing și suporturile practice, sunt esențiale.

Împăturirea eficientă este baza unui dressing organizat. Poate nu este cea mai distractivă activitate, dar oricât de obositoare ar părea, este esențială. Metodele de împăturire oferite de specialiștii în domeniu pot fi un ajutor real la început, iar după primele încercări nu vei mai avea nevoie de alte ajutoare.

Organizarea cromatică este o soluție care te ajută să găsești într-un timp optim articolele căutate și asigură totodată o tușă estetică ideală pentru o garderobă. Organizând articolele vestimentare în funcție de zona cromatică, vei obține atât un dressing organizat, cât și un ajutor real în economisirea timpului de căutare. Mai mult, această metodă îți va antrena și creativitatea în compunerea noilor ținute.

Când vine vorba de organizarea hainelor, pentru început, organizarea în funcție de sezon este crucială. Hainele preferate și cele de sezon vor sta mereu jos, iar hainele și accesoriile pe care nu le porți atât de des vor fi plasate cât mai sus, în locurile mai puțin accesibile. Dacă vrei să pornești o operațiune de declutter sau să fii sigur că ocupi spațiile strategice cu hainele pe care le porți, poți folosi o metodă recomandată de specialiști. Pune hainele de sezon pe umerașe și poziționează invers umerașele cu articole greu de combinat. Dacă în termen de 90 de zile articolul nu a fost purtat, poate fi reciclat, donat sau mutat într-un loc mai puțin accesibil.

accesorii dressing

2. Idei pentru depozitarea hainelor: organizarea se îmbină cu estetica

Un dressing impecabil pornește de la stabilirea configurației potrivite, iar dacă spațiul permite organizarea unui dressing generos, singura limită este imaginația. Un dressing modular, cu cât mai multe spații de depozitare, accesorii pentru corpurile mobilierului care eficientizează spațiul și o insulă plasată în centru, creează un spațiu perfect pentru orice pasionat de modă. Cu uși glisante sau spații deschise, opțiunile sunt diverse și mixurile sunt binevenite pentru un spațiu cu mai multă personalitate. Dacă dispui de dimensiuni generoase, un dressing nu trebuie să fie un simplu spațiu de depozitare, ci un loc care te inspiră. Așa cum te gândești la designul încăperilor principale, aspectul unui dressing este la fel de important pentru că aici îți găsești inspirația pentru noile ținute.

Un dressing îmbrăcat în tonuri naturale, calde, cu obiecte decorative, oglinzi și suporturi din PAL și MDF îți poate trezi creativitatea în orice moment și îți va induce o stare de relaxare de fiecare dată când îi pășești pragul. Un alt element care animă un dressing este insula. Dacă spațiul este generos, o astfel de insulă nu este doar un loc perfect pentru depozitarea pieselor speciale, ci și un element practic care te ajută să împăturești hainele.

Dacă vorbim despre estetica dressingului, obiectele de iluminat, materialele speciale, alegerea de picioare pentru mobilier în ton cu stilul încăperii, organizarea cromatică sau suporturile pentru accesorii nu pot lipsi. Obiectele speciale de iluminat și piesele unice au un rol aparte, iar pentru un plus de inspirație, poți folosi suporturi de umerașe sau pentru articole diverse pe care să expui ținutele preferate.

3. Soluții pentru depozitarea hainelor adaptate spațiilor mici

Este bine de știut că un dressing nu există doar în casele mari, ci își poate găsi locul și într-un apartament, cheia amenajării ține de introducerea cât mai multor spații inteligente de depozitare. Organizarea unui dressing pe hol, în debara sau pe balcon va elibera spațiul de odihnă de dulapurile masive și va permite soluții de amenajare mai creative. Un mic dressing poate fi improvizat ușor și într-o debara, atât timp cât sunt introduse corpuri cât mai înalte de depozitare, rafturi și suporturi suspendate, iar pentru cei care stau la casă, mansarda este spațiul ideal pentru organizarea locurilor de depozitare.

accesorii dressing

În spațiile mici, cheia amenajării unui dressing eficient stă în corpurile înalte care urcă până în tavan. Poți concepe spațiile de depozitare cu sisteme de închidere, jucându-te cu diverse materiale și accesorii pentru ușile de mobilier sau poți crea un dressing deschis/semideschis printr-o configurație creativă de rafturi supraetajate și spații deschise cu bare metalice. Indiferent de ce alegi, atașând bare metalice duble și plasând suporturi speciale pentru accesorii în partea inferioară, spațiul va fi economisit.   

4. Sisteme pentru depozitarea genților și pantofilor

accesorii dressing

Gențile și pantofii au un rol esențial într-o garderobă, iar spațiul destinat acestor articole trebuie să fie ales cu atenție pentru a le păstra în cele mai bune condiții fără a ocupa prea mult loc. Din fericire, suporturile special concepute pentru accesorii se încadrează în orice spațiu, atât într-un dressing clasic generos, cât și în dulapuri.

Gențile se pot depozita în compartimentele dulapurilor, în huse speciale care le protejează de praf, dar în general, în cazul unei colecții generoase, gențile se pot depozita eficient în sistemele pliabile compartimentate. Aceste suporturi de depozitare asigură numeroase compartimente și sunt extrem de practice pentru spațiile mici.

În cazul pantofilor, cea mai bună soluție de depozitare constă în introducerea suporturilor speciale pentru pantofi create pe nivele. Suporturile de pantofi vin într-o varietate de forme și oferă numeroase nivele pe care îți poți expune pantofii preferați. Cu până la 12 nivele, un astfel de suport este o alegere practică, indiferent de spațiul de care dispui. Se integrează perfect în spațiile mici, în debara, în partea inferioară a dulapului sau în spațiile înguste și îți oferă vizibilitatea necesară.

5. Soluții pentru depozitarea jucăriilor

Pentru părinți, explozia de jucării poate fi o adevărată provocare. Și pentru acestea, trebuie găsite soluții care vin atât în avantajul celor mici, cât și în menținerea unui spațiu organizat. Prin depozitarea lor în compartimente speciale sau în coșuri în ton cu stilul casei, jucăriile pot fi depozitate cu succes într-un timp cât mai scurt.

Uneori, un dressing nu este un simplu spațiu de depozitare, așadar îl poți anima cu cele mai inedite piese care îți antrenează creativitatea. O explozie de culori, lumini ambientale, tușe naturale sau oglinzi, alegerea îți aparține, iar rezultatul final îți va oferi toată inspirația de a crea noi ținute care îți exprimă personalitatea. Totuși, când dimensiunile nu sunt tocmai generoase, soluțiile destinate spațiilor mici vin în ajutor și asigură toate trucurile care materializează un dressing optimizat și elegant.

Sursa foto: Pexels.com

 

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit