Amenajare dressing mic - tips & tricks despre cum să transformi orice spațiu îngust într-unul încăpător
11 feb, 2022
Amenajare dressing mic - tips & tricks despre cum să transformi orice spațiu îngust într-unul încăpător

Foarte multe persoane care locuiesc la bloc știu cât de dificil este să amenajezi un dressing walk-in, mai ales dacă spațiul disponibil nu este unul generos. Totuși, există câteva trucuri de care poți ține cont pentru ca șifonierul tău sau camera în care îți ții hainele să îți ofere loc pentru absolut toate articolele vestimentare.

Cuprins:

  1. Sfaturi pentru amenajarea unui dressing mic
  2. Amenajarea dressingului mic - tips & tricks

1. Sfaturi pentru amenajarea unui dressing mic

În primul rând, trebuie să iei în calcul spațiul unde urmează să îți amenajezi dressingul. Dacă acesta este dormitorul tău, atunci este important să te orientezi către unul dintre pereții opuși patului, pentru a beneficia de cât mai mult loc liber. În cazul în care vrei să construiești un walk-in closet, cea mai bună opțiune este debaraua de pe hol.

În al doilea rând este indicat să iei în calcul cât de multe haine ai, pentru că organizarea este extrem de importantă. În cazul unui dressing mic ea trebuie făcută la milimetru. Astfel, vei ști ce suprafață să lași disponibilă pentru pantaloni, bluze, de câte umerașe vei avea nevoie sau ce spațiu pentru pantofi, genți și alte accesorii îți trebuie.

De asemenea, pentru a te asigura că nu cumperi un mobilier care nu se potrivește perfect locului care urmează să fie amenajat este mult mai convenabil să îți faci pe comandă dressingul și să apelezi la un magazin online de accesorii pentru mobilier care să îți pună la dispoziție exact produsele pe care ți le dorești și de care ai nevoie.

O altă idee pentru un dressing pentru spațiu mic constă în amenajarea lui fără uși, însă această practică este destul de riscantă, mai ales dacă nu vrei ca hainele tale să se vadă într-un mod dezordonat. Totuși, folosirea sistemelor de glisare poate fi o variantă bună, care eficientizează accesul la articolele tale vestimentare, fără să îți faci griji de dezordinea din interior.

2. Amenajarea dressingului mic - tips & tricks

Primul pas pe care trebuie să îl faci după ce ai luat măsurătorile și te-ai decis asupra spațiului care urmează să devină dressingul tău, constă în alegerea materialelor. Poți apela la pal melaminat lemn, datorită faptului că reușește să combine în mod optim avantajele tehnice cu cele estetice, este extrem de ușor de întreținut și vine într-o gamă variată de culori. Cu ajutorul acestuia îți poți crea rafturile și ușile mobilierului, fiind o variantă extrem de convenabilă și de eficientă.

Următorul pas constă în alegerea mecanismelor pentru uși și sertare. Dacă vrei să economisești spațiu, poți apela la glisierele cu role pentru ușile mari, ca să nu îți mai faci griji în ceea ce privește deschiderea acestora. De asemenea, sistemele de deschidere verticală sunt o variantă foarte bună pentru dulapurile superioare. Dacă îți dorești un plus de rezistență și durabilitate a sertarelor este indicat să apelezi la amortizoare. Acestea vor avea grijă ca ușile tale să nu se trântească la închidere.

Nu uita că pentru a beneficia de cât mai mult spațiu este important să folosești toată suprafața pereților, pană la tavan. În partea inferioară poți așeza articolele vestimentare și pantofii pe care îi folosești cel mai des, iar în parte de sus, gențile și hainele care nu corespund sezonului în care te afli. Mai mult decât atât, în cazul în care îți amenajezi dressingul în debara sau într-o cameră foarte mică, folosește și spatele ușii. Poți monta pe această parte cuiere și agățători pentru lucrurile cele mai utilizate.

Nu în ultimul rând, ia în calcul montarea suporturilor pentru umerașe, pantaloni și pantofi. Acestea îți pot economisi foarte mult spațiu. De asemenea, dacă îți dorești un plus de eleganță și rafinament, optează pentru mânere cu cristale. Ele au o calitate superioară și transformă orice încăpere banală într-una cu adevărat spectaculoasă.

Ia în considerare ideile de amenajare a dressingului mic de mai sus și bucură-te de un spațiu încăpător și frumos organizat. Nu uita că structurarea în detaliu este extrem de importantă, iar înainte de a începe să renovezi, trebuie să te asiguri că achiziționezi accesorii pentru mobilier de cea mai înaltă calitate.

 

Surse foto: Shutterstock.com, Pexels.com, Pinterest.com

 

 

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit