Prinderea unei polițe de perete: pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru acest procedeu simplu
06 apr, 2022
Prinderea unei polițe de perete: pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru acest procedeu simplu

Locuințele aglomerate nu sunt pe placul nimănui și de multe ori încercăm să găsim alternative pentru depozitarea diferitelor lucruri din casă. Tocmai de aceea, cel mai probabil ai ajuns și tu la concluzia că o poliță montată pe perete reprezintă o variantă extrem de avantajoasă pentru depozitare.

Pe această poliță, care te va scuti de achiziționarea unui nou obiect de mobilier, vei putea pune diferite obiecte decorative, ustensile, alimente sau chiar cărți. Polițele pot fi din diferite materiale din categoria PAL melaminat și MDF și dacă sunt prinse pe un perete, îți vor salva mult spațiu. Iată ce trebuie să știi pentru a duce acest p

roces simplu la capăt.

Cuprins

1. Prinderea unui raft de perete: ce trebuie să faci înainte de procesul propriu-zis

2. Prinderea unei polițe de perete: care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi

1. Prinderea unui raft de perete: ce trebuie să faci înainte de procesul propriu-zis

Este extrem de important ca procesul tău de prindere a poliței de perete să fie unul impecabil și să oferi astfel o susținere așa cum trebuie pentru a nu avea surprize neplăcute ulterior. Dacă îți vei monta polița în sufragerie sau living, vei dori, cu siguranță, să optezi pentru o prindere invizibilă: discreția va ajuta la designul camerei.

Așadar, înainte de a face orice, alege locul în care vei monta polița. Nu este vorba aici doar de preferințele tale. Ține cont că trebuie ca locul să fie unul potrivit, astfel încât, să nu riști să afectezi o conductă de gaz sau de apă. De asemenea, evită cablurile de curent. Pentru acest lucru, te poți folosi de un detector digital pentru pereți. Pentru a obține rezultatul dorit, trebuie să te miști cu el pe suprafața acelui perete ales de tine, iar dispozitivul te va anunța atunci când a identificat un cablu.

Ulterior, va trebui să marchezi poziția aleasă cu o linie trasată cu ajutorul unui creion. Această linie va fi linia de montare. Folosește un boloboc pentru ca linia să fie dreaptă. După aceea, vei stabili și punctele în care vei da găurile, cu ajutorul unui semn făcut cu creionul. Înălțimea poliței ține strict de nevoile tale.

2. Prinderea unei polițe de perete: care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi 

Acum că ai ales cu mare atenție locul în care vei prinde polița de perete, este timpul să folosești bormașina pentru a da găurile necesare. Nu uita un aspect important: alegerea burghiului. Acesta trebuie să aibă un diametru similar cu cel al diblurilor. Burghiul trebuie fixat bine.

Un sfat ar fi să folosești o bormașină cu percuție dacă ai o zidărie densă. Ulterior, vei crea o gaură care va avea o lungime mai mare decât a diblului, tocmai pentru a avea o fixare bună. Următorul pas este să fixezi diblurile în perete. Nu uita să cureți reziduurile care vor fi în gaură înainte să introduci diblurile.

După aceea, vei fixa consola în perete prin șuruburi pe care le vei strânge cu o șurubelniță. Următorul pas, și cel final, este al instalării poliței. Dacă ea a venit cu un suport de suspendare care este ascuns, atunci nu trebuie decât să introduci placa pe tijele sale de suport. În final, o să înșurubezi poliția dedesubt.

Dacă polița ta nu a venit la pachet cu un astfel de suport și ai bolturi pentru susținere, va trebui să o găurești - vei face două găuri cu bormașina. Dacă polița are susținerea la vedere, va trebui să o înșurubezi de consolă.

Așadar, prinderea unei polițe de perete este un proces destul de simplu, iar o astfel de piesă poate reprezenta o soluție salvatoare atunci când vrei să salvezi spațiu important în propria locuință. Urmează pașii de mai sus cu atenție și vei vedea că totul va merge ușor și, mai repede decât credeai, îți vei putea pune la vedere diversele obiecte din casă. Nu uita că este important să alegi un material de calitate, durabil, precum PAL melaminat uni sau MDF lucios lemn, dar care să se potrivească, în același timp, cu designul camerei.

Sursa foto: Unsplash.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit