Banda LED pe perete - cum o montezi? Aici găsești procesul explicat pas cu pas!
13 iul, 2022
Banda LED pe perete - cum o montezi? Aici găsești procesul explicat pas cu pas!

Aspectul unei camere și sentimentul de confort pe care aceasta îl poate crea depind foarte mult de lumină. Pe lângă mobilier și modul în care sunt decorați pereții camerei, lumina face o diferență enormă. Dacă îți dorești să amenajezi încăperi în care să te simți bine, este necesar să acorzi o atenție deosebită corpurilor de iluminat utilizate. O alternativă foarte bună este cea a benzilor LED.

Benzile LED au avantajul flexibilității și al versatilității. Ele se pot adapta ușor la orice spațiu și te pot ajuta să pui în valoare diferite zone ale camerelor sau obiectele la care ții foarte mult. Mai mult decât atât, poți chiar să îți montezi o bandă LED pe perete sau pe tavan. Află în acest articol cum poți face acest lucru, pas cu pas!

Cuprins

1. Ce este o bandă LED și ce avantaje îți oferă

2. Cum se montează banda LED pe perete, pas cu pas

1. Ce este o bandă LED și ce avantaje îți oferă

O bandă LED face parte din categoria de sisteme de iluminare potrivite pentru diferitele încăperi ale unei locuințe. Deși este foarte eficientă, aceasta se recomandă a fi folosită cu rol de decor, nu ca sursă principală de lumină.

De regulă, o bandă LED poate fi aplicată prin lipire, ceea ce o face să fie foarte ușor de adaptat oricărui spațiu. Chiar dacă nu poate fi aplicată direct pe suprafețe acoperite cu vopsea lavabilă, cum sunt pereții, banda LED pentru tavan este o idee ce poate fi pusă în practică.

Este necesar doar un suport din lemn sau OSB, pe care îl poți monta cu ușurință. Însă, mai multe despre cum se procedează cu o bandă LED de pus pe perete îți vom explica în cele ce urmează.

Până atunci, trebuie să știi că benzile LED oferă și alte beneficii. Ele reprezintă o sursă ecologică de lumină și pot oferi lumină în diferite culori. O bandă LED pentru perete poate fi montată pentru a pune în evidență un tablou sau anumite obiecte de decor.

Așadar, benzile LED sunt potrivite pentru a decora în mod plăcut o cameră. Poți găsi o mulțime de întrebuințări pentru aceste benzi decorative, iar în cele ce urmează vei afla cum se montează.

2. Cum se montează banda LED pe perete, pas cu pas

Acum că ai aflat ce este și la ce se folosește o bandă LED, este momentul să afli cum o poți monta singur, chiar la tine acasă. Mai întâi, este necesar să cumperi o bandă de calitate și un adaptor de alimentare. Apoi, trebuie doar să respecți planul următor:

1. Pregătește elementele benzii - scoate tot din ambalajul benzii LED și pregătește elementele pentru a fi montate;

2. Pregătește sculele necesare - ai putea avea nevoie de un boloboc, un cutter, un șpaclu, o șurubelniță, un fierăstrău, un trafalet, un ciocan și o autofiletantă, plus șuruburi;

3. Alege suprafața de montaj - selectează spațiul pe care vrei să montezi banda și marcheaz-o cu un creion. Folosește bolobocul pe post de riglă și verifică dacă acesta este drept;

4. Instalează suportul din lemn - acesta trebuie prins în holșuruburi. Ține cont de liniile trasate la pasul anterior și alege cu precizie locurile în care dai găurile necesare. Vei avea nevoie de bormașină și șurubelniță, pentru a fixa bine suportul;

5. Curăță suportul - este foarte important ca suprafața pe care se montează banda LED să fie foarte bine curățată de praf, înainte de instalare;

6. Prinde adaptorul de alimentare - adaptorul de alimentare trebuie potrivit perfect în suportul lemnos, în așa fel încât să asigure energia necesară funcționării benzii, fără a afecta negativ aspectul estetic;

7. Montează banda LED - ai ajuns și la momentul mult așteptat în care banda este introdusă în adaptorul de alimentare, iar apoi se aplică pe suportul din lemn. Ea trebuie lipită cu precizie, exact așa cum vrei să se păstreze. Pentru a te asigura că toate elementele sunt la locul lor, la final poți testa prin introducerea în priză a cablului de alimentare;

8. Aplică elementele de finisaj - dacă ai un instrument care poate acoperi suportul din lemn, acum este momentul în care îl poți monta. Acesta se poate lipi și solidifica cu glet. Poți folosi șpaclul pentru aplicare precisă și trafaletul pentru a acoperi imperfecțiunile. Praful rămas în urmă poate fi curățat cu ușurință, dacă apelezi la unul dintre cele mai bune modele de mașini de măturat.

9. Maschează cablurile cu bandă de acoperire - acesta este ultimul pas și cel care te ajută să obții lumina dorită, cu ajutorul benzilor LED, fără a strica aspectul general al încăperilor tale preferate.

A monta o banda LED pe perete nu este deloc o idee greu de pus în practică. Ai nevoie doar de scule potrivite, de inspirație în alegerea locului de montare și ceva îndemânare!

Sursa foto: Pixabay.com

 

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit