Montarea somierei rabatabile: care sunt accesoriile de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi
10 mai, 2023
Montarea somierei rabatabile: care sunt accesoriile de care ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi

Somnul este, alături de alimentație și mișcare, unul dintre cele mai importante aspecte pentru o viață sănătoasă. Cu toate acestea, uneori este printre cele mai neglijate. Fie din cauza programului haotic, fie din cauza unei saltele inconfortabile, care nu te lasă să te odihnești așa cum ar trebui, cu siguranță toți am avut perioade în care programul de somn a fost dat peste cap.

De aceea, este important să creăm în dormitor un spațiu propice odihnei și relaxării și să investim în piese de mobilier și accesorii durabile și calitative, care să ne ajute să dormim cât mai liniștit și să atingem cele 8 ore zilnice de somn recomandate. Dacă te gândești să achiziționezi o somieră rabatabilă pentru a-i oferi un „upgrade” patului tău, dar nu știi ce avantaje ți-ar aduce și cum ar trebui să o montezi, citește în continuare acest articol.

Cuprins:

1. Montarea somierei rabatabile: ce avantaje îți poate aduce o somieră rabatabilă și cum o alegi pe cea potrivită pentru tine?

2. Montajul somierei rabatabile: de ce unelte ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi

1. Montarea somierei rabatabile: ce avantaje îți poate aduce o somieră rabatabilă și cum o alegi pe cea potrivită pentru tine?

Somiera reprezintă un sistem realizat din arc sau sârmă, care are rolul de susținere și întărire a saltelei. Investind într-un astfel de accesoriu pentru tapițerie, nu doar că vei putea crește durata de viață a saltelei tale, ci îți vei asigura și un somn mai odihnitor. Indiferent de dimensiunile patului (de copii, single sau pentru 2 persoane) și de greutatea persoanelor care îl utilizează, vei putea găsi cu siguranță o somieră care să îți ofere susținerea potrivită pentru mușchii spatelui și pentru coloana vertebrală.

Somierele rabatabile reprezintă o categorie a somierelor cu cadru metalic și lamele elastice, care permit ridicarea acestora. Astfel, îți vor permite să utilizezi și spațiul liber de sub saltea ca spațiu de depozitare. Sunt ușor de transportat, ușor de montat și pot fi folosite în combinație cu orice tip de saltea, indiferent de duritate sau material.

Atunci când cauți somiera potrivită pentru patul tău este important, în primul rând, să îl măsori cu exactitate pe lungime și lățime, astfel încât să poți alege produsul potrivit pentru dimensiunile saltelei tale. De asemenea, ține cont și de materialul din care vrei ca aceasta să fie confecționată - lemn, pentru o durabilitate mai mare în timp sau metal, pentru o manipulare mai facilă. Nu în ultimul rând, studiază atent specificațiile produsului înainte de a face o achiziție, pentru a te asigura că somiera este fabricată din materiale de calitate, care își vor păstra proprietățile în timp.

2. Montajul somierei rabatabile: de ce unelte ai nevoie și care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi

Din fericire pentru persoanele care doresc să achiziționeze o somieră pentru patul lor și să o transforme într-un model rabatabil, nici investiția nu este una foarte mare, nici schema de montaj nu este una foarte complicată. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a monta un pat cu somieră rabatabilă:

1. Măsoară cu exactitate dimensiunile interne ale patului (adică a interiorului cutiei acestuia) și scade atât pe lungime, cât și pe lățime 10 sau 15 mm - rezultatul obținut reprezintă dimensiunile somierei pe care trebuie să o achiziționezi;

2. Montează atât pe ambele laturi ale lungimii, cât și pe una dintre laturile lățimii (latura dinspre picioare) șipci sau plăci de suport pentru sprijinul somierei;

3. Montează pe ambele laturi ale lungimii patului câte un mecanism de rabatare, paralel cu solul - strânge cu atenție toate șuruburile, pentru a te asigura de faptul că somiera este susținută în mod optim, astfel încât să eviți eventualele defecțiuni;

4. Așază somiera în interiorul cutiei patului, pe șipci și verifică unde pe lateralele acesteia va fi nevoie să montezi balamalele (care este locul unde marginea somierei se intersectează cu capătul pistonului de ridicare);

5. Ridică somiera și montează capătul pistonului în zona special destinată (dacă somiera pe care ai achiziționat-o nu prezintă din fabrică găuri pentru prinderea pistonului, le poți face tu cu ajutorul unei bormașini).

În ceea ce privește sculele și accesoriile, vei avea nevoie, în primul rând, de o șurubelniță potrivită pentru șuruburile care vor veni la pachet cu balamalele sau cu mecanismele de rabatare. Vei mai avea nevoie și de o mașină de găurit (pentru a face găurile necesare pe suprafața cutiei patului și în cazul în care somiera nu este găurită din fabrică), de un set de balamale și, bineînțeles, de un mecanism calitativ de ridicare, pe care îl poți achiziționa chiar de pe site-ul nostru.

O somieră rabatabilă vine cu siguranță la pachet cu anumite beneficii care îți vor face somnul mai odihnitor și organizarea mai ușoară. Montarea sa nu este deloc dificilă, mai ales pentru o persoană inițiată în micile „lucrări” de îmbunătățire a locuinței, iar rezistența în timp și ușurința de manevrare o face ideală pentru oricine își dorește să se bucure atât de avantajele pe care ți le poate aduce o somieră clasică, cât și de puțin spațiu de depozitare în plus.

Sursă foto: Unsplash.com.

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit