Montarea plintei pe blatul de bucătărie: pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un rezultat fără cusur
07 oct, 2022
Montarea plintei pe blatul de bucătărie: pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un rezultat fără cusur

Dincolo de funcționalitatea sa, plintele joacă și un rol important din punct de vedere al aspectului. Poate fi considerat un detaliu minor, dar instalat greșit, poate strica întregul design al bucătăriei și îți poate compromite planul de amenajare. În acest articol vei găsi pașii care trebuie urmați pentru montarea plintei pe blatul de bucătărie, de ce trebuie să ții cont în acest proces, precum și alte informații esențiale.

Cuprins

1. De ce este nevoie de plintă + ce trebuie să știi despre montarea plintei pe blatul de bucătărie înainte de a te apuca de lucru

2. Montarea plintei normale sau antistropi: pași de urmat

1. De ce este nevoie de plintă + ce trebuie să știi despre montarea plintei pe blatul de bucătărie înainte de a te apuca de lucru

plinta blat de bucatarie

Dacă în urmă cu ceva vreme, în bucătării se foloseau module de sine stătătoare, în zilele noastre mobilierul de bucătărie are un aspect unitar, cu un stil clar și deosebit. În timpul instalării mobilierului de bucătărie, este necesară și instalarea plintei în acele locuri în care marginile blatului ating peretele pentru a face îmbinarea cât mai strânsă, dar și pentru a crea o tranziție lină între ele.

Montarea plintei pe blatul de bucătărie este mai mult decât necesară. Astfel, blatul de bucătărie va fi protejat de scurgerile de apă printr-o etanșare durabilă. Datorită designului său, o astfel de plintă elimină denivelările pereților, putând fi atașată chiar și pe cele mai curbate suprafețe.

Ce trebuie să știi despre montarea plintei pe blatul de bucătărie înainte de a te apuca de lucru

Înainte de toate, este nevoie să alegi tot ce ține de acest tip de accesorii pentru bucătărie. Mulți producători includ o plintă în mobilierul de bucătărie pentru a se potrivi perfect. În cazul în care cumperi mobilierul din piese separate sau la comandă, ai mai multe opțiuni pentru alegerea plintei. Este important să te asiguri că aceasta se potrivește atât cu designul bucătăriei, cât și cu materialul din care este realizat blatul.

Cele mai populare produse sunt îmbinările din aluminiu (oțel inoxidabil) și sunt considerate universal, deoarece sunt potrivite pentru aproape toate tipurile de blaturi.

Dacă decizi că vrei să te ocupi singur de această operațiune, asigură-te că măsori precis lungimea barei de care ai nevoie. Este important, de asemenea, să verifici că ai toate elemente necesare de la baza plintei și înălțătoare, la colțare de legătură și cele pentru capetele din dreapta și din stânga.

Este momentul în care trebuie să decizi dacă vei prinde plinta cu șuruburi autofiletante sau cu adeziv. În funcție de varianta aleasă, găsești mai jos informațiile necesare pentru montarea plintei pe blatul de bucătărie.

2. Montarea plintei normale sau antistropi: pași de urmat

montare plinta bucatarie

Dacă optezi pentru montarea plintei cu cu șuruburi autofiletante, trebuie să ții cont că este o metodă numai în cazurile în care părțile laterale sunt realizate din materiale durabile, deoarece produsele din plastic sunt ușor de deteriorat în acest fel. Pune plinta conform măsurătorilor făcute anterior și marchează locurile în care vrei să o prinzi de perete. Apoi, fixează baza cu șuruburile autofiletante și instalează capacele la capete, precum și elementele de conectare. Sigilează îmbinările cu un material de etanșare pentru a asigura izolarea eficientă.

În cazul în care vrei să montezi plinta cu adeziv, este suficient să cumperi un material de etanșare de înaltă calitate pentru a avea rezultate excelente. Este o metodă simplă și la îndemână, des întâlnită la plintele decorative din materiale plastice. După ce ai făcut măsurătorile necesare și te-ai asigurat că ai suficient material, curăță bine atât interiorul plintei, cât și blatul și degresează suprafețele. Taie bucata potrivită și acoperă cu adeziv suprafețele adiacente blatului și peretelui.

Asigură-te că nu omiți accesorii precum colțurile, dopurile de mascare pentru plintă și că acestea au suficient adeziv pentru fixare. Este bine de știut că dacă vei folosi sigilant siliconic pentru montare, nu vei mai putea îndepărta plinta.

Montarea plintei pe blatul de bucătărie se poate dovedi o operațiune destul de simplă, pe care o poți face singur. Indiferent de mărimea bucătăriei tale, este important să ții cont de toate aspectele care creează întregul design. De la îmbinările blatului de bucătărie, până la elementele de decor, trebuie să te asiguri că rezultatul final va fi cel pe care ți-l dorești!

Sursa foto: Shutterstock.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit