Montare amortizor mobilă - care sunt pașii simpli prin care poți face acest lucru
24 mar, 2022
Montare amortizor mobilă - care sunt pașii simpli prin care poți face acest lucru

Pentru ca locuința să fie cât mai confortabilă este esențial ca amenajarea să fie exact pe gustul tău. Dar pentru ca această senzație să fie deplină nu doar aspectul contează, ci și modul în care funcționează totul în jurul tău.

Conceptul de “soft close” la sertare sau la uși este deja faimos, iar montarea amortizorului pentru mobilă, chiar dacă la început poate să pară dificilă, este un proces simplu, pe care îl poti face singur urmând pașii din articolul nostru.

Cuprins

1. Montare amortizor mobilă: de ce ai nevoie de acest sistem la tine în casă?

2. Montare amortizor mobilă: care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru sertare

3. Montaj amortizor ușă: tot ce trebuie să faci pentru a avea închidere soft

1. Montare amortizor mobilă: de ce ai nevoie de acest sistem la tine în casă? 

Mobilierul din casă nu trebuie doar să arate bine, ci să și funcționeze conform așteptărilor tale. Iar pentru un confort maxim, cu siguranță îți dorești să nu îți faci griji de fiecare dată când închizi o ușă sau un sertar privind intensitatea cu care faci acest lucru. Poate ești pe grabă și vrei ca totul să se întâmple repede. Fără amortizor, trebuie să ai grijă la felul în care închizi ușile sau sertarele, pentru a nu le trânti.

Avantajul folosirii amortizoarelor montate la mobila este unul extrem de important. Nu trebuie să îți mai faci griji că vei strica mobila pentru că nu ai fost mereu atent privind felul în care închizi sertarele sau ușile. Cu atat mai mult cu cât vrei să ai liniște în locuință. Pe scurt, amortizorul te va scăpa de o mulțime de griji, fără să depui un efort semnificativ.

Dacă vrei să ai parte de aceste beneficia și vrei să montezi singur un amortizor pentru mobilă, îți recomandăm să citești mai jos pașii pe care îi ai de urmat pentru a face modificările necesare.

2. Montare amortizor mobilă: care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru sertare?

Pentru amortizoarele care vin pe glisierele de la sertare, procesul nici că putea să fie mai simplu. Sistemul de amortizare este format din două componente: una mai lungă, care va fi prinsă pe peretele lateral al mobilierului și una scurtă, care va fi prinsă pe peretele lateral al sertarului. Vei avea nevoie de patru șuruburi și o bormașină.

Mai întâi trebuie scos sertarul în afară, iar apoi trebuie fixată în poziție componenta mai lungă a sistemului de amortizare, exact deasupra glisierei. Vei introduce apoi șuruburile în cele două orificii, fixând astfel componenta în mobilă. Este foarte importantă poziția ei. Trebuie să fie, cu exactitate, deasupra glisierei, deci să fii extrem de atent la acest aspect.

Apoi vei începe să montezi și a doua componentă. O vei lipi de frontul de sertare și te vei asigura că este într-o poziție care să îi permită să treacă ușor peste prima componentă pe care tocmai ai montat-o. Ea va fi paralelă cu aceasta. Vei introduce tot două șuruburi pentru a o fixa pe sertar.

Trebuie să te asiguri că este la înălțimea potrivită - nici să nu atingă partea de jos a primei componente, nici să treacă prea mult deasupra ei. Ideal este undeva la 1-3 milimetri. După ce ai montat și a doua componentă, este indicat, atunci când introduci pentru prima oară sertarul, să îl presezi puțin, până va ajunge în poziția finală. Și aici procesul s-a încheiat. Simplu și intuitiv.

3. Montaj amortizor ușă: tot ce trebuie să faci pentru a avea închidere soft 

Pentru a monta amortizorul pe ușa unui dulap, vei avea nevoie de ceva mai multe unelte:

- amortizor

- bormașină

- creion

- șurubelniță

- cheie de 10

- chei hexagonale

După ce ai îndepărtat capacul protector, vei fixa șablonul pe ușă și, cu un creion, vei însemna punctele de prindere. După aceea, vei face găurile cu bormașina și vei monta amortizorul introducând șuruburile în orificiile disponibile. Apoi, vei monta brațul pe ușă cu ajutorul unei șurubelnițe, după care vei monta brațul pe amortizor. Vei îmbina apoi cele două părți ale brațului cu ajutorul unui șurub.

Așadar, după cum poți vedea, procesul de montare a amortizoarelor pentru mobilă, indiferent dacă este vorba de mobilă din PAL melaminat uni sau de mobilă din MDF lucios uni, este unul care poate fi făcut extrem de ușor fără să se piardă mult timp sau să se cheltuie o sumă considerabilă.

 

Sursa foto: Pixabay.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit