Scurgătorul de vase – care sunt cele mai bune opțiuni pentru bucătăria ta?
03 mai, 2022
Scurgătorul de vase – care sunt cele mai bune opțiuni pentru bucătăria ta?

Scurgătoarele de vase au multe beneficii: țin vasele și tacâmurile pe verticală, astfel încât apa de pe ele să se scurgă imediat; cele mai multe au tăvi pe suprafața cărora se adună apa, pentru ca blatul să nu se ude; în plus, acestea pot usca mult mai multe vase, într-un timp mult mai scurt, decât ar putea să facă un prosop de bucătărie.

Dacă nu știi care este scurgătorul de vase potrivit pentru bucătăria ta, îți punem la dispoziție câteva idei, cu ajutorul cărora să îți poți face o idee de ansamblu legată de ceea ce este ideal pentru tine și bucătăria ta.

Cuprins

1. Scurgătorul de vase: ce trebuie să aibă un scurgător de vase pentru a fi potrivit pentru bucătăria ta

2. Scurgătorul de vase: modele dintre care poți alege

1. Scurgătorul de vase: ce trebuie să aibă un scurgător de vase pentru a fi potrivit pentru bucătăria ta

Sfatul numărul unu: dimensiunea scurgătorului de vase este foarte importantă. Spațiul este prețios, iar un scurgător de vase este posibil să rămână – pentru totdeauna – pe blatul de bucătărie, ocupând, permanent, acest spațiu. Așadar, este bine să optezi pentru un scurgător de vase potrivit nevoilor tale sau pentru unul pliabil, pe care îl poți strânge. Totuși, pentru economisirea spațiului din bucătărie, cele mai indicate scurgătoare de vase sunt cele încorporate în mobilă, în dulapurile de deasupra chiuvetei – în acest fel, blaturile tale vor rămâne mereu libere, vasele având locul lor special în care să se usuce, fără a-ți da bătăi de cap.

Sfatul numărul doi: este important să cunoști diferite tipuri de scurgătoare de vase. La punctul 2 îți vom prezenta o serie dintre acestea, pentru a-ți fi mai ușor să îl alegi pe cel potrivit pentru tine.

Sfatul numărul trei: trebuie să iei în considerare neapărat materialul din care este fabricat scurgătorul de vase. Un scurgător de vase este, aproape în permanență, umed. Din acest motiv, rugina și decolorarea pot apărea în timp. Scurgătoarele de vase pot fi fabricate din aproape orice tip de material, de la plastic, până la oțel inoxidabil sau metal – de aceea, este important să alegi ceva care să reziste la rugină. De asemenea, dacă vei avea grijă de scurgătorul de vase, curățându-l și spălându-l în mod regulat (precum vasele, și acesta trebuie curățat), el va rezista mai mult și își va păstra și aspectul estetic.

2. Scurgătorul de vase: modele dintre care poți alege

Montajul unui scurgător de vase este unul cât se poate de simplu. Cel mai important este să te asiguri că dimensiunile scurgătorului sunt potrivite pentru spațiul în care îți dorești să îl plasezi, fie că este vorba despre blatul din bucătărie, fie că este vorba despre dulapul de deasupra chiuvetei. Mai apoi, tot ce trebuie să faci, în majoritatea cazurilor, este să plasezi produsul în locul dorit.

Există o serie de materiale din care scurgătorul poate fi fabricat. Spre exemplu, dacă ai chiuvetă din inox, poți opta pentru un picurător din același material. Acesta are un aspect frumos și este foarte versatil. Poate dispune de un suport pentru tacâmuri încorporat. Se potrivește de minune peste chiuvetă și este fabricat din oțel inoxidabil. Poate fi acoperit din silicon, astfel încât să fie suficient de puternic pentru a susține vesela de bucătărie (inclusiv oalele).

Un scurgător de vase din bambus, pliabil, nu este doar util, dar va arăta și foarte bine pe blatul tău. Nu uita că acesta nu vine cu un suport pentru tacâmuri sau cu o tăviță de scurgere a apei, dar acestea pot fi achiziționate separat.

Dacă ești în căutarea unui scurgător de vase pentru o bucătărie mică, regăsită în locuințele pentru una sau două persoane, scurgătorul de vase metalic, cu suport de tacâmuri, este o opțiune deosebit de potrivită. Are mai multe spații de depozitare, iar suportul de tacâmuri este detașabil.

Poți opta și pentru un model de scurgător simplu. Acesta nu dispune de despărțitoare sau alte suporturi, ceea ce înseamnă că poate ține o gamă largă și variată de articole de bucătărie. Nu există șine laterale, așa că paharele și cănile pot atârna pe margine.

Așadar, acestea sunt câteva dintre variantele de scurgătoare de vase potrivite pentru fiecare bucătărie. Deși este o investiție mai costisitoare, un scurgător de vase încorporat în mobilierul de bucătărie reprezintă, în cele din urmă, cea mai bună opțiune în majoritatea cazurilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit