Bucătăria în stil industrial - caracteristici și elemente cheie care definesc acest design unic
01 mar, 2023
Bucătăria în stil industrial - caracteristici și elemente cheie care definesc acest design unic

Bucătăria este spațiul în care îți petreci o parte din timpul zilnic. Din cauza acestui lucru, încăperea trebuie să răspundă mai multor cerințe, astfel încât să nu fie doar un loc pentru a servi masa, ci o încăpere amenajată în funcție de gusturile și preferințele tal, în care să te simți relaxat. În acest context, în ultima vreme, stilul industrial a câștigat foarte mult teren datorită elementelor unice pe care le aduce în propria locuință sau chiar într-un restaurant, fiind foarte versatil. Într-o bucătărie în stil industrial, elementele moderne se vor îmbina perfect cu cele minimaliste, rezultând un spațiu original, plin de caracterizat prin simplitate. În continuarea articolului îți vom oferi toate detaliile pe care trebuie să le știi despre acest spațiu de amenajare, dar și câteva idei practice, numai bine de luat în considerare pentru o nouă redecorare.

Cuprins:

1. Bucătărie în stil industrial - caracteristici

2. Bucătărie industrială - elementele cheie în amenajare

3. Bucătăria în stil industrial - Idei de amenajare

1. Bucătărie în stil industrial - caracteristici

Pentru a crea o bucătărie în stil industrial reușită, trebuie să ții cont de câteva reguli definitorii ale acestui stil de amenajare. Așadar, mobilierul bucătăriei industriale trebuie să conțină fronturi de mobilă largi, fie deschise, fie cu uși transparente, realizate din geam. Chiar dacă aspectul poate fi, la prima vedere, unul de stil vintage, efectul final va fi unul cu totul deosebit. Mai mult, rafturile sau accesoriile de bucătărie trebuie să fie montate la vedere, pe perete, unde să fie așezate diverse obiecte, precum tigăi. Dacă într-o bucătărie clasică depui tot efortul să ascunzi toate țevile existente, într-o bucătărie industrială acestea trebuie lăsate la vedere, putând fi vopsite în funcție de culoarea predominantă din încăpere, adică gri.

Când vine vorba de restul mobilierului bucătăriei industriale, mesele și scaunele ar trebui să fie realizate tot din lemn mat, fără niciun fel de imprimeu sau de model. După ce am stabilit mobila de bucătărie în stil industrial, trebuie să alegem sistemele de iluminare. Acestea trebuie să fie din metal și să confere încăperii un aer extrem de relaxant și de plăcut.

Pardoseala trebuie să fie acoperită cu dale ceramice, în culori neutre, care vor completa perfect acest spațiu. Nu în ultimul rând, pereții ar trebui și ei să aibă un aspect nefinisat, din cărămidă sau beton.

2. Bucătărie industrială - elementele cheie în amenajare

Pe lângă amenajarea propriu-zisă există câteva elemente cheie după care trebuie neapărat să te ghidezi, atunci când îți amenajezi bucătăria în acest stil. În primul rând, trebuie să-ți creezi cât mai multe spații de depozitare, rafturi, pentru că acestea sunt elementele care duc prima dată cu gândul la „industrial”. Așadar, alege să-ți completezi mobila bucătăriei industriale cu câteva accesorii de sertare de mobilier, unde un ajutor de nădejde pot fi și sistemele de glisare, astfel încât să ai cât mai multe spații libere, exact ca într-o hală de mari dimensiuni.

Mai mult, atunci când te decizi să alegi acest design, trebuie să iei în considerare faptul că tonurile predominante vor fi cele de gri, fie că ne referim la vopsea, beton sau la un anumit tip de tapet. Așadar, trebuie să uiți de culorile vii și să te axezi cât mai mult pe nuanțele neutre.

De asemenea, stilul industrial nu renunță aproape niciodată la corpul de mobilier de tip insulă, așezat în partea centrală a încăperii, care creează aspectul de hală. Aceasta este folosită în general pentru a lua masa, însă poate fi transformată la fel de ușor și ca un spațiu de gătit, foarte multe dintre ele având integrate aici hota și aragazul. În procesul de montare a mobilierului vei avea cel mai probabil nevoie de câteva accesorii de corpuri de mobilier, pe care le poți găsi pe site-ul nostru.

3. Bucătăria în stil industrial - Idei de amenajare

După cum am discutat deja, o idee foarte bună de pus în practică atunci când vine vorba despre stilurile de amenajare a bucătăriei industriale este aceea de a realiza măcar unul dintre pereți din cărămidă. Alege să-i vopsești pe ceilalți într-o nuanță gri, însă nu foarte închisă.

Amenajează o insulă de dimensiune medie, spre mare, în funcție de spațiul de care dispui, unde să încorporezi mașina de spălat vase, aragazul, dar și hota. Nu uita să pui aici și câteva scaune înainte, tip bar. Profită cât mai mult de spațiul rămas liber de pe pereți și alege să creezi diferite rafturi, unde să așezi condimentele, tigăile, cuțitele sau alte tipuri de obiecte pe care le ai în bucătărie. Nu uita să pui din loc în loc câteva plante verzi și ierburi aromatice, iar deasupra insulei să optezi pentru corpuri de iluminat suspendate.

În concluzie, bucătăria în stil industrial este răspunsul pentru persoanele care își doresc un spațiu culinar mare, spațios, cu tavan înalt și cu multe locuri de depozitare. Acest stil este reprezentat, fără doar și poate, de frumusețe, eficiență, dar și bun gust.

Sursa foto: pinterest.com

...

Articole care te-ar mai putea interesa

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit consectetur adipiscing elit